Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Online begeleiding bij huiselijk geweld heeft toegevoegde waarde

De zorg om hun cliënten en het organiseren van online begeleiding vonden professionals in coronatijd de zwaarste belasting. Dat blijkt uit een kwalitatief onderzoek naar de ervaringen van professionals die zich bezighouden met huiselijk geweld. Volgens onderzoeker Nicole van Gelder van het Radboudumc kreeg de noodzakelijke online begeleiding ook een positieve wending.
'Switch zorgt ervoor dat het beeld van wat er in het gezin speelt steeds scherper wordt.’ Foto: AdobeStock

Bevraagd werden medewerkers van Veilig Thuis, aandacht functionarissen huiselijk geweld en kindermishandeling en beleidsmedewerkers en andere betrokken hulpverleners bij de aanpak van huiselijk geweld. Het onderzoek naar de ervaringen van professionals tijdens de eerste coronagolf werd uitgevoerd door middel van zestien diepte-interviews. Daarnaast zijn ook onderzoeksresultaten uit andere landen en onderzoeksresultaten van het Trimbos instituut en het Verwey-Jonker Instituut betrokken. Professionals maken duidelijk dat ze erg moesten wennen aan de omschakeling van direct contact met

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.