Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

OM wil zoon horen wegens hulp bij zelfdoding

Het Openbaar Ministerie (OM) in Zutphen wil de man verhoren die zijn moeder heeft geholpen bij zelfdoding. Dat heeft de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE) vrijdag gemeld. In een uitzending van Netwerk vertelde Albert Heringa eerder deze maand dat hij zijn 99-jarige moeder, die vond dat haar leven voltooid was, bij zelfdoding heeft geassisteerd.
OM wil zoon horen wegens hulp bij zelfdoding

Een woordvoerster van het OM bevestigde dat de man is uitgenodigd voor een verhoor op het politiebureau. Het OM is een strafrechtelijk onderzoek naar de zaak begonnen en Heringa wordt als verdachte gehoord, aldus de zegsvrouw.

Versterven
Mevrouw Heringa wilde geen honderd worden, aldus de NVVE. Haar huisarts begreep haar wens, maar vond dat ze niet in aanmerking kwam voor hulp bij het beëindigen van haar leven. Ze wilde niet versterven (stoppen met eten en drinken) en zo doodgaan.

Pillenvoorraad

Albert Heringa besloot zijn moeder te helpen door de pillenvoorraad die zij inmiddels had aangelegd, aan te vullen tot ze er genoeg had. Ook filmde hij zijn moeder toen ze de tabletten innam. Deze manier van hulp bij zelfdoding is strafbaar in Nederland.

Lees ook het dossier ‘Zelfdoding’

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Bron: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.