Nu niet zwanger’ voor cliënten in kwetsbare situaties

Het kabinet maakt 94 miljoen euro vrij voor de begeleiding van kwetsbare ouders en om onbedoelde zwangerschappen te voorkomen. Een goed voorbeeld om kwetsbare vrouwen te begeleiden vóór de zwangerschap is het project 'Nu niet zwanger'. ‘Wij blijven doorgaan, ook als de cliënt de afspraak 3 keer afzegt.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
foto Fotolia

Een dakloze vrouw komt in de opvang in gesprek met een hulpverlener: ‘En wat doe je om te voorkomen dat je zwanger wordt?’ Een vraag die alle professionals zouden moeten stellen als het gaat om kwetsbare cliënten. Het project “Nu niet zwanger” begeleidt kwetsbare vrouwen. ‘We staan naast de cliënt en blijven doorgaan, ook als de cliënt de afspraak 3 keer afzegt. Niet opgeven, dat kenmerkt de werkwijze’, aldus woordvoerder Xandra de Jong van de GGD GHOR Nederland.

Project “Nu niet zwanger”

En het werkt, blijkt uit het slagingspercentage van 82 procent bij 2 projecten “Nu niet zwanger” in Rotterdam

0
283

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.