Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Noord-Holland ontwikkelt Protocol Ouderenmishandeling

Eén op de twintig 65 plussers is jaarlijks het slachtoffer van mishandeling. De Noord-Hollandse Advies- en Steunpunten Huiselijk Geweld (ASHG’s) kiezen voor een gemeenschappelijke aanpak. Provinciaal kenniscentrum PRIMOnh ontwikkelde in hun opdracht het Protocol Ouderenmishandeling.
Noord-Holland ontwikkelt Protocol Ouderenmishandeling

Met dit protocol willen de ASHG’s voor heel Noord-Holland een sluitend vangnet organiseren rond slachtoffers, getuigen en (potentiële) plegers. Iedere instelling kan het protocol aan de eigen organisatie aanpassen. Het geeft de stappen aan die professionals kunnen nemen bij een vermoeden van mishandeling, bijvoorbeeld als thuiszorger, tafeltjedekje-medewerker, pedicure, maatschappelijk werker, verpleegkundige of medewerker van de sociale dienst.

Checklist
Wie breng je op de hoogte? Naar wie verwijs je door? Wie neemt de regie? Het protocol bevat een checklist voor organisaties om de aanpak en verantwoordelijkheden duidelijk en zichtbaar te maken. Bovendien bevat het tips om moeilijke gesprekken te voeren.

Print en online
Het Protocol Ouderenmishandeling wordt in boekvorm gratis verspreid onder organisaties in heel Noord-Holland. Het protocol is te vinden op de website protocolouderenmishandeling.nl

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.