Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nog geen hard bewijs voor succes jongerencoaches

De overlast en criminaliteit onder probleemjongeren in de Amsterdamse wijk Slotervaart zijn minder geworden. Dankzij speciale jongerencoaches die de jongeren van acht uur ’s ochtends tot acht uur ’s avonds begeleiden. Wethouder Asscher blijft kritisch. ‘Is het een verandering in hun leven? Dat moet nog blijken’, vraagt de wethouder zich in het Parool af.
Nog geen hard bewijs voor succes jongerencoaches

Sinds februari 2008 worden 87 jongeren in Slotervaart de hele dag begeleid door coaches met als doel te voorkomen dat zij ‘afglijden’. De coaches sporen hen onder andere aan om op tijd naar school te gaan en zorgen ervoor dat de jongeren niet doelloos rondhangen.

Onderwijs
Een meerderheid van de jongeren ging vooruit op de terreinen overlast en criminaliteit en overlast. Op andere terreinen, zoals onderwijs en zorg, gaat het met een deel van de jongeren beter. Met een even groot of groter deel gaat het hetzelfde als voor de begeleiding, zo meldt het Parool.

Verwachtingen
Asscher heeft wel een positieve indruk van het project dat nog tot 1 november loopt. Hij wil pas beslissen over een uitbreiding wanneer er meer bewijs is over het succes van deze aanpak. De wethouder waarschuwt voor te hoge verwachtingen en het hoge recidive onder deze groep. 

Artikel Parool: ‘8/8-coach helpt beetje’

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden. 

Bron: Het Parool

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.