Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe wet Inburgering 2022 geeft ook professional meer mogelijkheden

De gemeenten zijn per 1 januari 2022 zelf verantwoordelijk voor begeleiding en ondersteuning van mensen die moeten inburgeren. Dat is een goede zaak, want vaak zijn inburgeraars niet in staat om zelf binnen drie jaar hun inburgering te doorlopen. Sociaal werker Bojoura Hoekstra bereidt zich met welzijnsorganisaties en gemeente voor op de nieuwe inburgeringswet. Samenwerking is het sleutelwoord.
diploma participatie verklaringstraject Lelystad
Premium

Wie zich in Nederland vestigt moet een inburgeringstraject doen. Inburgeraars zijn zelf verantwoordelijk om dat traject binnen drie jaar af te ronden. Dat is vaak te veel gevraagd aan mensen die veelal kampen met trauma en velerlei alledaagse problemen rond taal, werk of schulden. Vanaf 1 januari is het aan de gemeenten om deelnemers te helpen met het inburgeringstraject. Onderdeel daarvan is ook het zogenoemde participatie verklaringstraject (pvt), waarbij inburgeraars kennis maken met Nederlandse

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.