Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe voorzitter BPSW Arie de Vries wil ‘ziel en zakelijkheid bij elkaar brengen’

‘We zien meerdere sociale crises tegelijk’, zegt Arie de Vries, sinds eind 2022 de nieuwe voorzitter van beroepsvereniging BPSW. ‘De betekenis van het sociaal werk is dat we zo vroeg mogelijk onze taak pakken. Waardoor grotere problemen van inwoners en cliënten in de toekomst worden voorkomen.’
‘Wij moeten een herkenbare en erkende professie neerzetten. Dat betekent dat je moet aantonen wat het beroep in de praktijk betekent. Maar ook wat het als academische discipline betekent', zegt Arie de Vries, de nieuwe voorzitter van beroepsvereniging BPSW.
Premium

Het sociaal werk versterken is het credo van deze tijd, zeker bij bestuurders. Vaktermen als profilering, professionalisering, beroepsprofielen, methodisch werken vliegen over de toonbank. Het vak sociaal werk op de kaart zetten is ook de corebusiness van beroepsvereniging BPSW. De nieuwe voorzitter – sinds november 2022 gekozen door de ledenvergadering – Arie de Vries vindt ‘de versterking van het sociaal werk mijn professionele én persoonlijke missie’.

‘We moeten zichtbaar

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.