Nieuwe meldcode huiselijk geweld zorgt voor vertraging

De verbeterde meldcode en een nieuwe werkwijze zouden ertoe leiden dat meldingen van huiselijk geweld te lang blijven liggen. Het gaat er juist om dat professionals zo vroeg mogelijk het gesprek aangaan met Veilig Thuis. ‘Het is nodig om te kunnen sparren met Veilig Thuis over hoe je het gesprek met het gezin aanpakt als het om veiligheid gaat.’ Aldus Anita Kraak van het Nederlands Jeugdinstituut.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
foto AdobeStock

‘Het is voor buren, leraren en agenten altijd spannend om vermoedens van kindermishandeling of huiselijk geweld met een gezin te bespreken, zegt Tanno Klijn, voorzitter van het Landelijk Netwerk Veilig Thuis in een interview met dagblad Trouw. Dat geldt voor alle professionals die met kinderen en ouders werken. Zegt Anita Kraak, deskundige Veilig Opgroeien bij het Nederlands Jeugdinstituut. ‘Als veiligheid een thema is in een gezin, dan moet je je realiseren dat je dit wellicht niet alleen kunt oplossen.’

Meldcode

De meldcode is per 1 januari verbeterd, benadrukt Anita Kraak, niet vernieuwd. Een van de beoogde  effecten is dat professionals

0
1172

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.