Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe handreikingen WMO beschikbaar

Deze maand zijn er weer vier handreikingen verschenen binnen de gereedschapskist voor de invoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning.

Voor de Wmo is het wenselijk dat gemeenten beschikken over één of meer centrale plekken waar mensen met vragen om ondersteuning op grond van de Wmo terecht kunnen: een lokaal loket. Daarom zijn er drie instrumenten ontwikkeld om gemeenten te helpen bij het opzetten van een goed lokaal loket:

Visie op Lokale Loketten
Uitvoering van Lokale Loketten
Instrumenten Lokale Loketten
Deze handreikingen bieden gemeenten ondersteuning bij de eerste stap in de ontwikkeling van een lokaal loket. Voor welke keuzes kom je bij het opzetten van een lokaal loket te staan? Wat zijn de succes- en faalfactoren? De praktische inrichting van het lokale loket; hoe geef je het loket vorm? Welke stappen doorloopt een gemeente om tot een goed werkzaam loket voor de Wmo te komen. Daarnaast zijn nog drie afzonderlijke handreikingen beschikbaar gekomen:
Handreiking `Huishoudelijke verzorging’: deze handreiking geeft een beschrijving van de huishoudelijke verzorging, de gevolgen voor gemeenten en een beschrijving van de overgangsregelingen met stappenplan.
Instrumenten voor ketensamenwerking: Dit instrument behelst een digitale publicatie waarin ingegaan wordt op ketensamenwerking in de Wmo. De publicatie bevat een model voor ketensamenwerking en een procesmatig stappenplan om met ketenpartners tot effectieve afspraken te komen.
Handreiking Wmo en de rol van de raad: deze publicatie bestaat uit de handreiking en een bijlage met voorbeelden.

De handreikingen kunnen worden gedownload via de website

www.invoeringwmo.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.