Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe cao jeugdzorg afgesproken, ook eenmalige uitkering

Er is een onderhandelaarsakkoord bereikt voor een nieuwe cao jeugdzorg. Dat maakten vakbonden FNV, CNV en FBZ en branchevereniging Jeugdzorg Nederland zojuist bekend.
cao jeugdzorg
Naast een salarisverhoging in 3 fases komt er een eenmalige uitkering voor iedereen die onder de cao jeugdzorg valt. Foto Pixabay
Inmiddels is er een nieuwe cao jeugdzorg met ruim 9% salaris erbij en opvallende manieren om de werkdruk tegen te gaan en de veiligheid te vergroten. Over de nieuwe cao jeugdzorg lees je meer in dit artikel.

Als de leden akkoord gaan met de voorstellen komt er in de nieuwe cao jeugdzorg een salarisverhoging in 3 trappen:

  • 2% salarisverhoging met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2021
  • 3% salarisverhoging over 2022
  • 3% salarisverhoging in 2023

Ook krijgt iedereen die onder de cao jeugdzorg valt een eenmalige uitkering van €250 die in juli wordt uitbetaald. Daarnaast gaat de kilometervergoeding voor zakelijke reizen van minimaal 29 cent naar 39 cent. En er zijn diverse afspraken gemaakt om de werkdruk aan te pakken.

Cao Jeugdzorg onderhandelingen

De cao-onderhandelingen lagen maandenlang stil, maar na de 24-uurs staking op 15 maart waarbij zo’n 7000 jeugdzorgprofessionals op het Malieveld stonden, gingen de betrokken partijen weer met elkaar om de tafel. Bestuurder Maaike van der Aar van FNV Zorg & Welzijn: ‘We hebben laten zien wat bereikt kan worden met collectieve actie. We zijn gehoord en dat resulteert nu in een pakket van enkele zeer vooruitstrevende arbeidsvoorwaarden.’

Heb je vragen over de nieuwe cao jeugdzorg? Mail ze naar ons! Dan leggen wij ze voor aan de expert.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.