Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nanneke Jager is Sociaal Werker 2021

De Groningse Nanneke Jager is bekroond tot Sociaal Werker van het jaar 2021, een prijs die het initiatief is van Platform Arbeidsmarkt Sociaal Werkzaam. Jager is al veertig jaar werkzaam, maar aan gedrevenheid is geen gebrek, aldus de jury.    
Nanneke Jager met andere genomineerden Marjolein Laponder en Bojoura Hoekstra.

Jager werkt in het wijkteam van Wij Groningen en voor het Groningse multiculturele vrouwencentrum Jasmijn. De sociaal werker richt zich onder meer op participatie en activering van wijkbewoners. Daarbij focust ze specifiek op vrouwen met een migratieachtergrond in de Groningse wijk Vinkhuizen.

Via ontmoeting en de ketenaanpak Taal-Participatie-Arbeidsmarkt haalt ze talenten van deze bewoners naar boven waardoor hun zelfvertrouwen groeit en ze (weer) meedoen in de wijk en de samenleving.

Juryrapport

De breedte die Nanneke biedt is heel interessant, vond de jury. ‘Nanneke combineert veel verschillende aspecten van sociaal werk in haar werk. Van wijkteam tot vrouwenwerk of een theaterproject rond discriminatie en racisme: ze zorgt dat ze aansluit bij wat er speelt in de samenleving. Dat geldt ook voor actuele thema’s zoals “black lives matter” en de vraag hoe je lokaal kunt omgaan met institutionele discriminatie. Wat Nanneke doet en voor elkaar krijgt zet echt zoden aan de dijk. Ze haalt het beste uit de wijkbewoners en zet ze op een hoger plan.’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.