Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

MOVISIE start project voor vrijwilligersondersteuning

Kennisinstituut MOVISIE is gestart met het project ‘Andere tijden, andere vragen’. Organisaties in zorg en welzijn, vrijwilligerssteunpunten en zorgloketten krijgen kosteloos ondersteuning bij het organiseren van nieuwe combinaties van vrijwillige inzet en cliëntvragen.
MOVISIE start project voor vrijwilligersondersteuning

Het project heeft een looptijd van twee jaar en biedt ruimte aan tien organisaties. Nieuwe Combinaties is een methodiek waarmee coördinatoren van vrijwilligersorganisaties cliëntvragen en motivaties van vrijwilligers beter op elkaar kunnen afstemmen.

Werkvormen
Een adviseur van MOVISIE doorloopt in de methodiek stapsgewijs de verschillende fasen van het CAO-model (Creatie, Acceptatie, Organisatie). Elke fase bestaat uit een aantal concrete werkvormen die helpen om gedachten en plannen aan te scherpen en acties uit te zetten. Bij die werkvormen horen ‘kant en klare’ hulpmiddelen zoals een programma, een voorbeeldbrief, een trendschema of een format voor een projectplan.

Handvatten
Het project ‘Andere tijden, andere vragen’ biedt handvatten voor het aanboren van nieuw vrijwilligerspotentieel Het geeft een nieuwe impuls aan het werk van bestaande vrijwilligers en sluit beter aan bij vragen van klanten. Vrijwilligersorganisaties krijgen zo gemakkelijker zicht op mogelijkheden voor fondsenwerving. (Bron: MOVISIE)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.