Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

MOVISIE Participatieprijs voor jongerenprojecten

Inspirerende aanpakken en praktijken gericht op de maatschappelijke inzet van jongeren kunnen zich inschrijven voor de MOVISIE Participatieprijs 2013. Maatschappelijke organisaties, jongeren-zelforganisaties, gemeentes, bedrijven, maar ook het algemene publiek kunnen een project voordragen.
MOVISIE Participatieprijs voor jongerenprojecten
Foto: ANP

Het kenniscentrum bekroont jaarlijks een project dat de participatie van kwetsbare groepen bevordert. Door middel van deze prijsvraag verzamelt MOVISIE succesvolle, effectieve aanpakken om deze vervolgens de verspreiden. In 2012 is de prijs voor het eerst uitgereikt. Het motto was dat jaar: ‘Werken naar vermogen: help iedereen aan een baan!’ Er dongen 83 projecten mee naar de Participatieprijs. De winnaar werd Dutch Career Cup van Stichting Life Goals. Dit project won een methodiekprijs van 40 uur. Hiermee kan een professional worden ingeschakeld om het winnende project verder te verbeteren of uit te breiden.

Vrijwilligerswerk
De vrijwillige inzet en participatie van jongeren is van cruciaal belang voor de toekomst van onze samenleving, stelt het kenniscentrum. Jongeren staan daarom dit jaar centraal. ‘We zoeken projecten voor jongens én meiden, laag- én hoogopgeleid, met een fysieke of verstandelijke beperking, hetero en LHBT, en jongeren van elke culturele en religieuze achtergrond. Projecten die de maatschappelijke inzet van jongeren versterken en zichtbaar maken. Projecten die meer jongeren verleiden en activeren om maatschappelijke actief te worden, en daarmee een onbenut potentieel aanboren’, aldus MOVISIE.

Inschrijven kan tot 15 september 2013. Kijk hier voor meer informatie >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.