Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Mogelijk meer kindermishandeling door recessie

De kans bestaat dat de economische crisis leidt tot meer kindermishandeling. Ouders en verzorgers richten hun frustaties door financiële zorgen en problemen, soms uit onmacht op de meest kwestbaren in hun buurt.
Mogelijk meer kindermishandeling door recessie

Mensen moet daarop alert zijn, schrijven deskundigen dinsdag in een artikel in Sociaal Totaal. Volgens Rien van IJzendoorn, hoogleraar gezinspedagogiek aan de Universiteit Leiden, is het risico op kindermishandeling in gezinnen met werkloze ouders bijna vijf keer groter dan in families die nog wel werk hebben.

Sociale gevolgen
Onder Van IJzendoorns leiding is twee jaar geleden voor het eerst onderzoek gepubliceerd hoe vaak kindermishandeling in Nederland voorkomt. Ook maakte het duidelijk hoe mensen zover komen. De Utrechtse jeugdarts en kindermishandelingdeskundige Ben Rensen vindt dat de politiek ook oog moet hebben voor de sociaal-maatschappelijke gevolgen van de recessie en niet alleen voor de economische. Hij benadrukt dat politici met armoedebestrijding heel wat ellende kunnen voorkomen.

Artikel Sociaal Totaal: Economische crisis verhoogt risico op kindermishandeling

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden. 

Bron: ANP/Foto: ANP/Lex van Lieshout

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.