Moestuinspreekuur in de Schilderswijk

Elke maandagavond ziet projectcoördinator Zakaria El Madkouki ze in de gymzaal van buurtcentrum De Mussen. Zo’n tien mannen in oranje en blauwe hesjes. Ze roepen en juichen maar zelden versnelt hun tempo. Wel knallen ze de bal vooruit. Na afloop van de wedstrijd geeft de lange Kameroense Landry bezweet en lachend El Madkouki een hand. Vandaag was Landry’s eerste dag als vrijwilliger in het Vadercentrum, een initiatief van De Mussen. Hij sluit de dag af met het avondprogramma walking football voor 55+ mannen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Vadercentrum De Mussen

In februari opende wethouder Bert van Alphen dit Vadercentrum. Hiermee wil De Mussen de mentale en fysieke gezondheid van 18+ mannen in de wijk verbeteren. ‘Hij zei dat wij als buurtcentrum ons succes danken aan het feit dat we liefde en aandacht geven aan de wijkbewoners’, zegt directeur Nicoline Grötzebauch in haar werkkamer. Met de wijk bedoelde Van Alphen de dichtbevolkte Schilderswijk in Den Haag waar 83 procent van de bewoners van niet-westerse herkomst is. Het inkomen ligt gemiddeld op 13.800 euro per inwoner per jaar, volgens cijfers van de gemeente Den Haag.

Advies op maat

Een half jaar eerder

0
172

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.