Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Moestuinspreekuur in de Schilderswijk

Elke maandagavond ziet projectcoördinator Zakaria El Madkouki ze in de gymzaal van buurtcentrum De Mussen. Zo’n tien mannen in oranje en blauwe hesjes. Ze roepen en juichen maar zelden versnelt hun tempo. Wel knallen ze de bal vooruit. Na afloop van de wedstrijd geeft de lange Kameroense Landry bezweet en lachend El Madkouki een hand. Vandaag was Landry’s eerste dag als vrijwilliger in het Vadercentrum, een initiatief van De Mussen. Hij sluit de dag af met het avondprogramma walking football voor 55+ mannen.
Vadercentrum De Mussen

In februari opende wethouder Bert van Alphen dit Vadercentrum. Hiermee wil De Mussen de mentale en fysieke gezondheid van 18+ mannen in de wijk verbeteren. ‘Hij zei dat wij als buurtcentrum ons succes danken aan het feit dat we liefde en aandacht geven aan de wijkbewoners’, zegt directeur Nicoline Grötzebauch in haar werkkamer. Met de wijk bedoelde Van Alphen de dichtbevolkte Schilderswijk in Den Haag waar 83 procent van de bewoners van niet-westerse herkomst is.

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.