Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Misstanden ouderenzorg bedreigen veiligheid

Abvakabo FNV heeft ruim veertig meldingen ontvangen over misstanden in de ouderenzorg. Verplegenden en verzorgenden trekken in het Nederlands Dagblad aan de bel.
Misstanden ouderenzorg bedreigen veiligheid

Volgens deze medewerkers van de ouderenzorg is sprake van een extreem hoge werkdruk en een tekort aan gediplomeerd personeel. Aan de minimumeisen voor veilige zorg zou daardoor niet kunnen worden voldaan, zo meldt het dagblad.

Tillift
De problemen leveren direct gevaar op voor ouderen. Mensen zouden vaker vallen omdat ongediplomeerde krachten niet met tilliften overweg kunnen. Ook kan het voorkomen dat mensen verkeerde medicatie krijgen. Uit een van de klachten blijkt dat verkeerde insuline is toegediend.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

 

Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: Nederlands Dagblad/Foto: Lex van Lieshout/ANP

2 REACTIES

 1. @nachtvlinder ik ben van mening dat u niet geheel begrijpt HOE ERNSTIG de misstanden in de ouderenzorg zijn!!
  De ”goede” zorgmedewerkers moeten beloond worden,maar helaas zijn er te veel die STRUCTUREEL hun werk niet goed doen!!
  Dit ten koste van onze dierbaren!!!
  een ”bijna incident ”verstaat u daar ook onder dat als er een oudere valt dat dat te omslachtig is om dat te melden vanwege het papierwerk???
  ONGELOOFLIJK…..

 2. Lees alle reacties
 3. gek he, dat er door die extreem hoge werkdruk fouten gemaakt gaan worden, en waar komt die hoge werkdruk door? al die afschuwelijke administratie wat er gedaan moet worden…als dat nu eens minder zou zijn, hou je meer tijd over voor het vak waarvoor je geleerd hebt. Je aandacht geven aan de mensen die het nodig hebben en dan daar ook de tijd voor kunnen nemen!!
  Fouten met tilliften door ongediplomeerd personeel?? Denkt u?? er zijn geweldige verorgenden die geen diploma hebben en heelgoed weten ( en hebben gezorgt dat ze het weten!!) hoe ze met hun zorgvragers om moeten gaan. Dus klakkeloos ongediplomeerden over één kam scheren vind ik erg kort door de bocht….en zeker als men beweerd dat zij niet met tilliften kunnen omgaan, dat heeft in mijn ogen niets te maken met wel of geen diploma.
  Tegenwoordig kun je beter een diploma “adminstratief medewerker”halen dan een VIG-3 bv.
  Ik begrijp dat er zaken beschreven moeten worden, maar Den Haag slaat wel erg door….en werkdruk?? Als je voor één extra “zo nodig”pilletje of een “bijna incident”een compleet boekwerk moet gaan invullen, lijkt het me voor de hand liggend daar maar eens wat aan te doen….buiten dat woprdt het vak ook weer veel aantrekkelijker voor de jonge generatie en zij zullen dan weer de zorg gaan verlenen waarvoor het is bedoeld: handen aan het bed!!!!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.