Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meteen alarm bij verslaafde ouder

De spoedeisende hulp van het ziekenhuis moet voortaan meteen alarm slaan als er een ouder binnenkomt die bijvoorbeeld verslaafd of in de war is. Dat willen VVD en PvdA in de Tweede Kamer. De hulpverleners moeten ogenblikkelijk het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling inschakelen om te kijken hoe het gaat met het kind of de kinderen. Het Medisch Centrum Haaglanden in Den Haag werkt al zo.
Meteen alarm bij verslaafde ouder
Foto: ANP-Photo/Valerie Kuypers

Tweede Kamerlid Brigitte van der Burg van de VVD zei dat er wekelijks een kind sterft door kindermishandeling en wist de PvdA achter genoemd plan te krijgen. Volgens Van der Burg blijkt uit de ervaringen in het Haagse ziekenhuis dat de methode effectief is. De SP heeft er ook wel oren naar.

Meldcode

De Kamer praat donderdag over de verplichte meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling. Die maakt dat zorg, onderwijs, opvang en justitie een vijfstappenplan moeten volgen bij een vermoeden van huiselijk geweld of kindermishandeling. De meldcode leidt de medewerkers door het proces vanaf het eerste vermoeden tot aan het moment dat hij of zij moet beslissen over het doen van een melding.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.