Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

Mensen vallen liever dood dan dat ze hulp vragen van hun omgeving

Als iemand met beginnende dementie vereenzaamt, buren afwerend zijn, vrienden zoekende, dan ligt daar een rol voor de sociaal werker. Maar die sociaal werker laat deze ‘kerntaak’, mede dankzij beleid, nu te vaak liggen, vindt lector Lilian Linders.

Sociaal werk is de afgelopen jaren in een fuik terecht gekomen. Beleidsinterpretaties van op zich inspirerende begrippen als zelfredzaamheid en eigen kracht zijn volgens lector Lilian Linders te bepalend geweest. Het heeft, stelde Linders in haar lectorale rede voor InHolland medio juni, geleid tot ’individualisering’ en ’psychologisering’ van sociaal werk. ‘Sociale wijkteams heten “wijk”team, maar hun hulpverlening is 1-op-1 contact geworden. De collectieve opdracht die het sociaal werk ook heeft, is in het verdomhoekje terecht

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


 • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
 • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
 • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

6 REACTIES

  • Ha emgSWN, wat vervelend! Heb je een abonnement op Zorg+Welzijn? Of alleen een gratis account? Soms kan dat het verschil maken: als je alleen een gratis account hebt, wat betekent dat je bijvoorbeeld een reactie kunt achterlaten op een artikel, maar geen abonnement hebt, kun je het stuk namelijk ook niet lezen. De premium artikelen zijn echt bedoeld voor mensen met een abonnement op Zorg+Welzijn.

 1. Lees alle reacties
  • Lees alle reacties
  • Ha Braam, wat vervelend! Heb je een abonnement op Zorg+Welzijn? Of alleen een gratis account? Soms kan dat het verschil maken: als je alleen een gratis account hebt, wat betekent dat je bijvoorbeeld een reactie kunt achterlaten op een artikel, maar geen abonnement hebt, kun je het stuk namelijk ook niet lezen. De premium artikelen zijn echt bedoeld voor mensen met een abonnement op Zorg+Welzijn.

  • Ha Vera, wat vervelend! Heb je een abonnement op Zorg+Welzijn? Of alleen een gratis account? Soms kan dat het verschil maken: als je alleen een gratis account hebt, wat betekent dat je bijvoorbeeld een reactie kunt achterlaten op een artikel, maar geen abonnement hebt, kun je het stuk namelijk ook niet lezen. De premium artikelen zijn echt bedoeld voor mensen met een abonnement op Zorg+Welzijn.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.