Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Mensen met schulden haken af door te hoge eisen

Slechts zeven procent van de Nederlanders die in schulden verkeren, vindt de weg naar de schuldhulpverlening. Na aanmelding valt nog eens vijftig procent van deze groep af. Mensen haken af door de hoge eisen van de gemeente en door een gebrek aan persoonlijke begeleiding. Onderzoek moet uitwijzen welke werkwijze gemeenten toe kunnen passen om de uitval terug te dringen.
Foto: Fotolia

De eerste stap naar schuldhulpverlening is het stabiliseren van inkomsten en uitgaven, de zogenoemde stabilisatiefase. Een flinke opgave, waar veel mensen niet zelfstandig uitkomen. Reden voor Schouders Eronder, een samenwerking tussen Divosa, Landelijke Cliëntenraad, NVVK, Sociaal Werk Nederland en VNG, om onderzoeksbureau Purpose opdracht te geven uit te zoeken hoe juist deze fase is te optimaliseren en welke ondersteuning nodig is. De stabilisatie van de schulden loopt vanaf het moment van aanmelding tot aan

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

1 REACTIE

  1. Weet u, zolang als ik nooit een formulier waarop je de inkomsten en uitgaven moet invullen, zie waarop daadwerkelijk alles wat nodig is binnen zo’n gezin, staat ingevuld, zal het met de uitval ook niet beter worden.
    Er staan altijd blanco formulier velden waar je de bijzondere lasten hoort in te vullen. Ook nog nooit gezien dat daar iets ingevuld stond.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.