Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Mensen met dementie kunnen langer thuis wonen

Door eenvoudige aanpassingen aan een woning kunnen mensen met dementie twee tot drie drie jaar langer zelfstandig thuis wonen. Met een goed binnenklimaat en juiste verlichting voelen vergeetachtige bewoners zich prettiger en zijn ze minder rusteloos en agressief.
Mensen met dementie kunnen langer thuis wonen

Dat blijkt uit onderzoek door Joost van Hoof, die promoveerde aan de TU Eindhoven op een studie naar dementie en wonen. In samenwerking met kenniscentrum Vilans, Hogeschool Utrecht en Alzheimer Nederland, is een website geopend met nuttige tips en praktische informatie.

Kennis

De nieuwe website www.thuiswonenmetdementie.nl biedt praktische informatie over woningaanpassingen voor mensen met dementie. Bouwkundige en technologische aanpassingen waardoor zij langer thuis kunnen blijven wonen. En oplossingen die bijdragen aan het verbeteren van veiligheid en kwaliteit van leven: voor de persoon met dementie én voor zijn partner. Alle kennis die er op dit moment is over woningaanpassingen bij dementie staat op de site.

Uithoudingsvermogen
Joost van Hoof promoveerde aan de Technische Universiteit Eindhoven op een studie naar dementie en wonen. Bij de aanpassingen aan een huis gaat het volgens hem vooral om comfort, veiligheid, structuur en herkenbaarheid. Van Hoof benadrukt dat het thuis wonen van mensen met dementie vooral afhangt van het uithoudingsvermogen van de familie en vrienden die de zorg op zich nemen.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine. 

Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP/ Vilans foto: ANP Lex van Lieshout

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.