Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meest inspirerende project voor de wijk

Een theaterproductie over de kloof tussen allochtonen en Joden of een videoreportage over kinderen die kunst maken voor de wijk. Verschillende video’s werden ingezonden voor het Kunst en Cultuur voor je Wijk filmfestival. Tien daarvan zijn genomineerd voor het meest inspirerende project voor de wijk.
Meest inspirerende project voor de wijk

Het Kunst en Cultuur voor je Wijk filmfestival wil laten zien op welke manier kunst- en cultuur bijdraagt aan de leefbaarheid in wijken en buurten. ‘Juist met de bezuinigingen in de kunst en cultuursector is het belangrijk om elkaar te blijven inspireren en te informeren’, stelt Harry Mertens van MOVISIE. ‘Met een internationaal georiënteerd filmfestival willen wij mensen uit de wijk laten zien dat kunst- en cultuurprojecten een mooie bijdrage leveren aan leefbaarheid en sociale samenhang.’

Stemmen
Er kan tot en met 25 maart gestemd worden op de tien video’s die door een jury uit zeventig inzendingen zijn gekozen. De genomineerde video’s lopen uiteen van een registratie van een theaterproductie waarin de kloof tussen allochtoon en Joods centraal staat, tot een videoreportage waarbij kinderen samen met kunstenaars ontwerpen hebben gemaakt voor restruimtes in een Arnhemse wijk. In de selectie zitten zowel Nederlandse als buitenlandse inzendingen.

Op 1 april 2011 is de prijsuitreiking tijdens het International Community Arts Festival (ICAF) in Theater Zuidplein in Rotterdam.

Bekijk hier twee van de genomineerde Filmpjes:

De Rolrups

Hoe maakt u het?

Bron: MOVISIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.