Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meer meldingen bij vermoedens kindermishandeling

Het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling (AMK) is vorig jaar ruim 50.000 keer benaderd met een vermoeden van kindermishandeling. Dat is twintig procent meer dan het jaar daarvoor.

Dit blijkt uit de cijfers over de adviezen en meldingen over kindermishandeling van de MOgroep Jeugdzorg, die maandag verschenen. Sinds 2004 is het totale aantal zogeheten eerste contacten met 48 procent toegenomen.

Aanmelding
Ongeveer een derde van de eerste contacten leidde tot een daadwerkelijke aanmelding voor een onderzoek door het AMK: 16.932, een toename met ruim 3.000 (22 procent) ten opzichte van 2006. Uit dat onderzoek kan blijken dat er geen sprake is van kindermishandeling, maar dat de zorgen over het kind een andere achtergrond hebben.

Hulpverlening
Soms is de mishandeling van een kind niet bevestigd, maar is het tegendeel evenmin aangetoond, omdat het AMK niet genoeg informatie heeft kunnen achterhalen. Blijkt het daadwerkelijk om kindermishandeling te gaan, dan moet het advies- en meldpunt zorgen voor hulpverlening. Over dat aantal had de organisatie nog geen cijfers beschikbaar. (ANP)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.