Maken ervaringsdeskundigen sociaal professionals overbodig?

Zes gemeenten draaiden de afgelopen twee jaar een pilot waarin wijkteams samenwerkten met ervaringsdeskundigen van zelfregiecentra. Het Trimbos-instituut onderzocht de toegevoegde waarde van deze samenwerking en de voorwaarden om zo'n samenwerking te bewerkstelligen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Verschillende werelden. Foto: Picscout

Ervaringsdeskundigen worden in de ggz en verslavingszorg al jaren ingezet en in het sociaal domein groeit de belangstelling ook. Hoewel er ook scepsis is. Wat is bijvoorbeeld de kwaliteit van de hulp van ervaringsdeskundigen? En zijn ze een concurrent van de sociaal professionals? Toch zou een samenwerking logisch zijn, vindt onderzoeker Nicole van Erp. ‘Ze hebben namelijk hetzelfde doel, namelijk de (psychische) gezondheid, participatie en empowerment van wijkbewoners met psychosociale problemen te bevorderen.’

Zes gemeenten

De afgelopen twee jaar deed het Trimbos-instituut onderzoek naar een samenwerkingspilot tussen zelfregiecentra en sociale wijkteams in zes verschillende gemeenten: Zutphen, Gouda, Enschede, Amsterdam, Utrecht

0
1484

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.