Venray in verandering: Zonder brug geen participatie

‘Voor een participatiesamenleving, moet je eerst culturen en geloven verbinden.’ Amina Sebbar is opvoedcoach, gespecialiseerd in multiculturele gezinnen. Geen vetpot in Venray, maar wel nodig.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Hoe verloopt een mensenleven? Voor Jeanny Swinkels, nu 56, neemt het leven een allesbepalende wending tijdens de kermis in 1981. De geboren Venrayse loopt een man uit Casablanca tegen het lijf en is meteen verkocht. De rest is, zoals ze dan zeggen, geschiedenis. Zij trouwt met haar Hassan, wordt moslima, en heet voortaan Amina Sebbar. Hassan en zij krijgen drie kinderen.

Vlees en bloed

Noem het feit dat ze moslima werd alsjeblieft geen ‘bekering’, want zo voelt het absoluut niet. Het was iets extra’s, een verrijking, een andere kijk op Jezus. ‘In de katholieke kerk is Jezus vrijwel gelijk aan

0
29

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.