Wim van der Meeren: Meer zorgeuro’s naar arbeidsparticipatie

Zorgverzekeraar CZ ontdekt stapje voor stapje het sociaal domein. Wim van der Meeren: ‘Er is een te groot gat tussen thuis en specialistische zorg intramuraal.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto CZ Frank Hoogers

Voor een bestuurder van een grote zorgverzekeraar heeft CZ-voorman Wim van der Meeren een opvallende twitterlijn. @WvdMeeren berichtte in het afgelopen jaar over schulden, preventie, kindermishandeling en armoede. Niet gelijk de thema’s die je bij een zorgverzekeraar verwacht. 25 oktober plaatste hij een foto van zichzelf en Michiel met wie hij die dag op pad ging om meer te leren over dakloosheid en schulden.

Een half jaar later, op het CZ-hoofdkantoor in Tilburg, noemt hij die ervaring ‘indrukwekkend’. ‘Michiel is een leuk, open joch. Op zijn twaalfde werd zijn moeder uit de ouderlijke macht gezet en op zijn vijftiende ging

0
270

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.