WIJ SAMEN Dankzij bezoek aan de huisarts 150 euro per maand minder arm

In Den Haag heeft bijna een op de vijf huishoudens hoge schulden of loopt het risico daarop. In de Schilderswijk is stress om financiële problematiek de laatste jaren zelfs het grootste gezondheidsprobleem. 'Door een te rigide interpretatie van de regels komt de hulpverlening vaak niet goed op gang.'

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41185-019-0226-z/MediaObjects/41185_2019_226_Fig1_HTML.jpg

Dat zegt huisarts Jan Wuister die samenwerkt met Paul Bentvelzen, consulent bij de gemeentelijke Helpdesk Geldzaken. Gezamenlijk proberen zij bewoners met risico op schulden in een zo vroeg mogelijk stadium te signaleren en te helpen.

Wat houdt jullie samenwerking in?

Wuister: ‘Als huisarts kan ik binnen ons gezondheidscentrum wijkbewoners met financiële problematiek laagdrempelig en rechtstreeks door- verwijzen naar Paul van Helpdesk Geldzaken. Is de schuld hoger dan 10.000 euro en de problematiek erachter groot dan verwijs ik door naar onze maatschappelijk werker Laila Moufid. Namens haar welzijnsorganisatie zit zij in ons gezondheidscentrum voor Welzijn op Recept. Zij maakt samen

0
339

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.