Weten hoeveel de buurt aan sla uitgeeft

Informatie over wat er in de wijk gebeurt, hoe geldstromen lopen en wat je met dat geld kunt doen is vaak niet of nauwelijks te vinden. Terwijl die informatie cruciaal is om bijvoorbeeld een burgerinitiatief succesvol te maken. De wijkboekhouding kan helpen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
wijkteam

Wijkboekhouding.nl is een website waarop informatie over een regio, gemeente, wijk of buurt toegankelijk wordt gemaakt. Op laptop, tablet of telefoon kan een gebruiker – een gemeenteambtenaar, ondernemer of zorgprofessional – onder andere zien hoeveel inkomsten er in de wijk zijn, en hoeveel uitgaven. Daarnaast kan kennis worden verzameld over bijvoorbeeld de ontwikkelingen in de zorg. Zoals cijfers over hoe vaak een wijkverpleegkundige bewoners bezoekt.

‘Doordat een gebruiker in een paar minuten kan zien wat er in de wijk speelt, kan hij of zij sneller en efficiënter inspelen op behoeften in de wijk’, meent initiatiefneemster Carla Onderdelinden. De informatie

0
8

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.