Weten hoeveel de buurt aan sla uitgeeft

Informatie over wat er in de wijk gebeurt, hoe geldstromen lopen en wat je met dat geld kunt doen is vaak niet of nauwelijks te vinden. Terwijl die informatie cruciaal is om bijvoorbeeld een burgerinitiatief succesvol te maken. De wijkboekhouding kan helpen.
wijkteam

Wijkboekhouding.nl is een website waarop informatie over een regio, gemeente, wijk of buurt toegankelijk wordt gemaakt. Op laptop, tablet of telefoon kan een gebruiker – een gemeenteambtenaar, ondernemer of zorgprofessional – onder andere zien hoeveel inkomsten er in de wijk zijn, en hoeveel uitgaven. Daarnaast kan kennis worden verzameld over bijvoorbeeld de ontwikkelingen in de zorg. Zoals cijfers over hoe vaak een wijkverpleegkundige bewoners bezoekt.

‘Doordat een gebruiker in een paar minuten kan zien wat er in de wijk speelt, kan hij of zij sneller en efficiënter inspelen op behoeften in de wijk’, meent initiatiefneemster Carla Onderdelinden. De informatie

0
5

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder