Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vroegsignalering van schulden, van pionierswerk tot wettelijke taak

Op 1 januari 2021 wordt de nieuwe Wet gemeentelijke schuldhulpverlening (Wgs) van kracht. Met deze wijziging erkent het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid dat vroegsignalering van schulden een grote bijdrage kan leveren aan het vroegtijdig bereiken van moeilijk bereikbare groepen mensen. Gemeenten kunnen zich al voorbereiden op de nieuwe taak.
Premium

‘Vroegsignalering wordt al een aantal jaren geleidelijk op grotere schaal uitgevoerd. Gemeenten kunnen sturen op de benodigde capaciteit via de wijze waarop hulp wordt aangeboden en wie hulp aanbiedt.’ Staatssecretaris Van Ark erkent dat een ‘grotere toeloop’ het gevolg zal zijn, maar daar staat ‘efficiencywinst’ tegenover, meent zij. ‘Vroegsignalering van schulden heeft rendement, zowel binnen de gemeente als maatschappijbreed, omdat burgers eerder geholpen worden als de problemen nog niet zo groot zijn en de

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.