Vroegsignalering schulden en de bescherming van persoonsgegevens

Vroegsignalering van schulden is voordelig voor alle betrokken partijen. Maar hoe richt je als gemeente de processen zo in dat deze aan de eisen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming voldoen? Een nieuwe handreiking biedt uitkomst.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Mensen met schulden wachten door de bank genomen lang voor ze om hulp vragen. Gemiddeld is de schuld dan opgelopen tot meer dan veertigduizend euro en zijn er vijfduizend schuldeisers in het geding. Als er eerder bekend zou zijn dat er problematische schulden aan het ontstaan zijn, zou dat vele voordelen hebben. Toenmalig staatssecretaris Klijnsma schreef daarover in februari 2017 in een brief aan de Tweede Kamer: ‘Het kan niet genoeg benadrukt worden dat vroegsignalering van problematische schulden onmisbaar is voor een effectieve gemeentelijke schuldhulpverlening.’ Ze benadrukt in de brief dat vroegsignalering van belang is voor de

0
31

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.