#OMG: Voorgevoel

Voorgevoel of intuïtie, hoe je het ook noemt, iedere sociaal werker maakt het mee. Je komt bijvoorbeeld in een gezin waar je tekenen van mishandeling ziet of merkt dat een kind wordt verwaarloosd. Hoe ga je daarmee om?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Als journalist kan het je ook overkomen. Nadat ik een artikel over onlinegrooming had geschreven, kreeg ik een vriendschapsverzoek op Facebook. Van Jan Veltman. Die ken ik niet. Ik ging er niet op in.

Meneer Veltman bleek echter een doorzetter. Hij stuurde ook een privébericht. Hij had mijn artikel gelezen en wilde erover praten. Dus gaf hij zijn nummer. Journalistieke nieuwsgierigheid won. Ik heb hem gebeld. Het bleek dat meneer Veltman aandacht wilde voor de andere kant van de zaak. ‘Natuurlijk moeten ouders hun kinderen voorlichten over grooming, maar in mijn ervaring benaderen de kinderen volwassenen en niet andersom.’

Hij

0
14

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.