#OMG: Voltooid leven

‘Als iemand oud is, niks meer te melden heeft, geen interesses meer heeft en uit het leven wil stappen, welk recht heeft de samenleving dan om dat te ontzeggen?’ Dat vroeg voormalig politicus en schrijver Jan Terlouw zich onlangs af op het publieksdebat Voltooid Leven. Naar mijn menig een terechte vraag.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Het publiek, zo’n tweehonderd senioren, was het aan het applaus te horen ook met hem eens. De vraag van Terlouw hoort voor mij bij een breder standpunt. Ieder mens heeft het recht om zelf over zijn dood of leven te beslissen. De discussie over het wel of niet regelen van stervenshulp voor mensen met een ‘voltooid leven’ volg ik dan ook met veel belangstelling. De politiek is verdeeld. Maar ouderen zelf? Dus ging ik naar het publieksdebat van de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde weten. Motto: ‘maar wat vindt ú?’

Vrijwel alle aanwezigen vonden dat stervenshulp bij een voltooid

0
18

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.