Vier deskundigen over: ‘Er moet nog heel veel gebeuren’

Onlangs verscheen het eindrapport van het Schakelteam Personen met verward gedrag. Wordt de zorg voor deze kwetsbare mensen nu echt beter? ‘We zijn erachter gekomen dat de systeemwereld behoorlijk weerbarstig is.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41185-018-0277-6/MediaObjects/41185_2018_277_Fig1_HTML.jpgHenk van Dijk, landelijk programmaleider ‘Personen met verward gedrag’ Nationale Politie en lid van het Schakelteam: ‘In 2015 werd ik lid van het Aanjaagteam Personen met verward gedrag. Het ging niet goed met de zorg en ondersteuning van mensen met verward gedrag. Het grotendeels ontbreken ervan leidt nog steeds tot overlast en verkommering. Met de uitkomsten van het Aanjaagteam is het Schakelteam verder gegaan. Een van de belangrijkste opdrachten was om een sluitende aanpak te formuleren voor mensen met verward gedrag. Wij hebben behoorlijke stappen gezet. Er komen minder mensen met verward gedrag in politiecellen terecht.

Op steeds meer plekken

0
38

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

0
38
Mariët Ebbinge
Mariët Ebbinge
De zus van journalist Mariët Ebbinge is een vrouw met een verstandelijke beperking; ze heeft het syndroon van Down. Mariët is haar mentor en nauw betrokken bij de zorg van haar zus. In haar blogs schrijf ze over haar ervaringen met haar zus en over alle veranderingen in de zorg waarmee haar zus te maken krijgt.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.