Het keukentafelgesprek: Frans Janssen is sociaal professional, werkloos en zit niet bij de pakken neer.

Hij brengt meer tijd door aan zijn Enschedese keukentafel dan hem lief is. Frans Janssen (64) neemt plaats op een fraaie groene stoel, haast een troon, die wonderlijk goed past aan de kleurrijk gedecoreerde keukentafel.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Een erfstuk van grootvader Janssen. Janssen heeft een afwisselende loopbaan achter de rug. ‘Ik heb gewerkt in de sector zorg en welzijn, met banen van opbouwwerker tot manager thuiszorg. Na een arbeidsconflict kwam ik op straat te staan en kreeg ik alleen nog maar tijdelijke arbeidsovereenkomsten. Sinds eind 2011 lukt het me niet meer om werk te vinden en nu heb ik zelfs geen eigen inkomen meer. Omdat mijn vrouw een inkomen heeft, vervalt mijn bijstandsrecht. Zij is zeven jaar ouder en heeft een onvolledige AOW omdat ze niet altijd in Nederland heeft gewoond. Ze krijgt voor mij een partnertoeslag

0
18

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.