Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Help burgers meer mentale veerkracht te ontwikkelen’

Nu het aantal coronabesmettingen weer oploopt, mensen hun baan verliezen, de schulden oplopen en de eenzaamheid toeneemt, moeten gemeenten en sociaal werkers mensen leren hun psychische veerkracht te vergroten. Dat vindt Jaap van der Stel, lector geestelijke gezondheidszorg aan de Hogeschool Leiden.
Foto: iStock

Hoe schat u de kans in dat het aantal mensen met psychische klachten flink toeneemt, na de eerste golf van COVID-19 patiënten?

‘Dat hangt van veel factoren af, maar de verwachtingen vanuit de ggz dat het op dit vlak heel ernstig zou worden, bleken niet te kloppen. Mensen met ernstige psychische problemen die niet goed voor zichzelf kunnen zorgen en geen contact konden krijgen met instellingen, hadden het tijdens de

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

1 REACTIE

  1. Het lijkt me goed indien de gemeente nieuwsbrieven verspreidt bij kleinschalige woongemeenschappen. Boeken zijn waardevol maar je blijft kopen. Niet iedereen is dit gewend om te doen en het wordt voor de individu te duur.De instellingen hebben zelf vaak geen toevoer van recente werken. Het is belangrijk dat we zelf als mondige bewoners meedenken.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.