Van volwasseneneducatie naar levenslang leren

Na 21 jaar volwasseneneducatie (VE), waarbij de zelfredzaamheid van burgers via cursussen, vooral in de Nederlandse taal en alfabetisering, in regionale opleidingscentra (roc’s) werd verbeterd, is nu de tijd aangebroken om levenslang leren voor iedereen centraal te stellen. Hoe is levenslang leren voor iedereen te realiseren?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

De SER concludeerde in haar rapport van 17 november 2017 dat iedereen zich moet blijven ontwikkelen om de snel wisselende technologie bij te benen. Eerder kwam de Nationale Denktank van 22 jonge afgestudeerden tot dezelfde conclusie. Minister Koolmees van SZW bevestigde het nogmaals in een interview in de Volkskrant van 20 december 2017. Met de kennis die je als achttienjarige hebt verworven, kun je niet meer vijftig jaar vooruit in de wereld en op de arbeidsmarkt.

Volwasseneneducatie

In 1996 zijn de vele initiatieven om volwassenen verder te ontwikkelen, zoals de Moedermavo, de VOS-cursussen, avondscholen en vele cursussen

0
9

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.