Top jeugdzorg: veel vrouwen, weinig kleur

Vrouwen maken in de jeugdzorg steeds vaker de dienst uit, blijkt uit een onderzoek van JeugdenCo. Maar van een breder diversiteitsbeleid is geen sprake.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

‘Zeer teleurstellend’, zegt oud-ABN-bestuurder Caroline Princen als ze in maart dit jaar de Bedrijvenmonitor Topvrouwen 2017 presenteert. Nog steeds wordt het wettelijk vastgestelde streefcijfer van 30 procent vrouwen in topfuncties niet gehaald. De raden van bestuur tellen een magere 12 procent vrouwen, bij de raden van commissarissen blijft het percentage steken op 16 procent. Minister Ingrid van Engelshoven (Emancipatie) noemt de resultaten ‘om te huilen’ en dreigt met maatregelen.

Is het net zo bar en boos gesteld met vrouwen in de top van de jeugdsector? JeugdenCo deed onderzoek (zie kader). We vroegen de elf grote jeugdzorginstellingen in Nederland een vragenlijst

0
19

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.