Tijdig signaleren van stressfactoren

De media staan er bol van: de werkdruk in zorg en welzijn neemt toe. Het gevolg is een hoog ziekteverzuim van medewerkers die te kampen hebben met een burn-out. Hoe kun je signalen van een naderende burn-out herkennen? En wat kun je doen om het niet zover te laten komen?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41188-018-0026-z/MediaObjects/41188_2018_26_Fig1_HTML.jpgPetra loopt al enige tijd de deur plat bij haar huisarts. ‘Ik zit niet echt lekker in mijn vel’, heeft ze al een paar keer tegen hem gezegd. De arts heeft haar al meerdere malen gevraagd of het thuis wel goed gaat, of het niet te druk is om een baan te hebben naast een gezin met drie jonge kinderen. ‘Misschien heb je te lijden onder de druk van de huidige jachtige tijd’, zei hij. ‘Jonge moeders leggen zichzelf veel op. Ze moeten niet alleen een perfecte moeder zijn, maar ook een goede en betrouwbare werknemer. Daarnaast moeten ze een

0
33

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.