Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Succesvol uit de langdurige bijstand is mogelijk

Langdurig bijstandsgerechtigden activeren en aan het werk helpen? Met een goed doordachte aanpak kán dat. Het vereist tijd, geld, aandacht en expertise, maar de resultaten wegen daar zeker tegenop. Significant Public selecteerde, onderzocht en beschreef zeven kansrijke voorbeelden. Uit verschillende regio's, van klein tot groot, voor specifieke klantgroepen of juist generiek.
Premium

Inspirerende voorbeelden vinden van kansrijke aanpakken gericht op langdurig (langer dan twee jaar) bijstandsgerechtigden. Dat was het doel van een onderzoek dat advies- en onderzoeksbureau Significant Public heeft uitgevoerd in opdracht van het ministerie van SZW. Ook voor klantengroepen met de volgens het CBS laagste uitstroomkansen moesten deze aanpakken soelaas bieden: ouderen, vrouwen en cliënten met een niet-westerse migratieachtergrond. Het onderzoek was deel van een drieluik: SZW liet ook uitzoeken wat de uitstroomkansen waren

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.