Schuldhulp: stapje voor stapje

Had de professional voor de familie net een schuldhulpverleningstraject in gang gezet, jaagt de moeder al haar leefgeld er doorheen in de speelgoedwinkel. Hoe houd je moed om een impulsieve cliënt goed te kunnen begeleiden?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Ze had zich nota bene zelf aangemeld voor schuldhulpverlening: Annabel, moeder van vier jonge kinderen. Wijkteamprofessional Irene gaf haar dus al bij de intake een map met tabbladen, om rekeningen en correspondentie goed te kunnen ordenen. Orde schept de rust die nodig is om andere problemen in het gezin aan te pakken, weet Irene, en problemen waren er genoeg – dat zag zij direct. Onder Irene’s toeziend oog, zette Annabel de namen van de huishoudposten op de tabbladen – kinderopvang, huur, zorgverzekering en een aantal winkelketens. ‘Da’s ook wel eens fijn’, dacht Irene nog, ‘zo’n gemotiveerde cliënt.’ Groot was

0
24

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.