Soms eerder een worsteling dan een dans’

Met de transities is het samenspel tussen professionals en mantelzorgers nog essentiëler geworden. Maar wie wat doet en waarvoor verantwoordelijk is, blijft vaak ergens in het midden hangen, ondervindt Mariët Ebbinge, journalist én mantelzorger.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Stock

Vroeg of laat wordt iedereen mantelzorger, ook journalisten die schrijven over zorg en welzijn. Van een kind met een beperking, van een partner met een chronische ziekte of van ouders die krakkemikkig worden. Ik was mantelzorger van mijn ouders en ben dat nog steeds van mijn zus die het downsyndroom heeft. Hoewel het alle twee mantelzorg heet, konden de verschillen niet groter zijn.

In de gehandicaptenzorg is mantelzorg redelijk ingeburgerd. Logisch natuurlijk, het is een langdurige kwestie, van baby tot bejaarde, er is altijd wel een vorm van mantelzorg nodig voor een mens met zo’n beperking. Professionele begeleiders en familieleden

0
259

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.