Relationeel werken: ‘Op deze plek kunnen ze zien dat het anders kan’

Evelien Regnat werkt als sociaal makelaar voor Stichting Me’kaar in het Utrechtse Geuzenkwartier, een oude volksbuurt. Ze is samen met collega’s verantwoordelijk voor de buurtspeeltuin, dat is ook haar uitvalsbasis.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Illustratie: Berend Vonk

In de speeltuin kom je alles en iedereen tegen: vaders, moeders, kinderen, oma’s, pubers, tantes, oud en jong, arm en rijk. In de speeltuin gebeurt het: zoals mensen in de wijk samenleven, zo doen ze het hier ook. We proberen er tegelijkertijd een plek van te maken waar het ánders kan: als speeltuinwerker zorg je dat de straatcultuur zo min mogelijk binnenkomt. Je creëert een neutraal grondgebied waar mensen hun issues kunnen bespreken, contact kunnen maken en zich kunnen ontplooien. De speeltuin moet van iedereen kunnen zijn en blijven. Daar moet je aardig wat voor doen, het is een pittige

0
34

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.