Relationeel werken: ‘Ergens tussen schreeuw en stilte’

Hein-Jan Hagen werkt als coach en persoonlijk begeleider op woonhotel Schoonegge in Rotterdam. Hij biedt als medewerker van PerspeKtief hulp en opvang aan mensen die in het leven zijn vastgelopen en daar in een bescheiden appartement verblijven.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Illustratie: Berend Vonk

Hein-Jan Hagen: ‘Sharon is 27, licht verstandelijk beperkt en streetwise. Verwaarloosd, geslagen, opgegroeid in jeugdinstellingen en beland in het criminele milieu. Ze heeft drie kinderen bij verschillende mannen, ze wilde wel voor ze zorgen, maar kon dat niet. Haar kinderen zijn opgenomen in verschillende pleeggezinnen. Ze kwam bij ons op Schoonegge als opgejaagd wild. Ze had nergens langer dan een paar maanden gewoond. De eerste tijd kon ze haar bed nauwelijks uitkomen. Met die rust kwamen ook haar angsten en trauma’s boven. Sharon weigerde iedere behandeling, ze hoort er een ‘niet goed’ in, een afwijzing. Je moet voor haar voelbaar

0
86

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.