Regieteam: Als je professionals ruimte geeft

Een gezin met vijf kinderen krijgt geen geld meer van de bewindvoerder. ‘Daar moeten we nu meteen iets aan doen. Ze moeten toch kunnen eten?’ Dezelfde dag wordt er leefgeld overgemaakt naar de gezinscoach. De echte oplossing die komt later wel. Misschien.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Zelfs als lid van het regieteam kun je geen ijzer met handen breken. Je kunt met de beste professionals en de beste wil bij elkaar zitten om een multiprobleemgezin bij een specifiek probleem te helpen. Maar niet zelden doemt er aan de horizon weer een volgende crisis op. Bij hetzelfde gezin.

‘Wat kunnen we hier nou doen?’, verzucht Patrick Holland van woningcorporatie Portaal. En er volgen wat grappen, want dat relativeert. Waarna er met goede moed naar weer een oplossing wordt gezocht.

Afgelopen maandag werd Mieki Suikers gebeld door een gezin waar ze al langer bij betrokken is. Suikers is

0
53

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.