Redactioneel: Lijfspreuk

Waakzaam en dienstbaar aan de waarden van de rechtsstaat. Zo luidt de lijfspreuk van de politie. De woorden schragen de identiteit van professionals die proberen dit land veilig te houden. Dus niet: wij doen wat de politiek van ons vraagt, nee, er is een andere, hoger goed. De waarden van de rechtsstaat.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41185-018-0233-5/MediaObjects/41185_2018_233_Fig1_HTML.jpgZo’n motto levert binnen en buiten de politie natuurlijk een hoop discussie op. Er zijn allerlei situaties denkbaar waarbij je de vraag kunt stellen of de politie zich aan haar eigen voornemen houdt. Maar juist dat is de waarde. Een groep professionals die zichzelf een tijdloze eis oplegt waaraan zij zich wil houden en waarover zij ter verantwoording kan worden geroepen.

Verderop in dit nummer vindt u een interview met de hoogleraren Evelien Tonkens en Jan Willem Duyvendak. Zij constateren dat de professionals in wijkteams weliswaar keurig lippendienst bewijzen aan de ’zelfredzaamheid’-ideologie van beleidsmakers, maar dat ze in hun praktijk

0
6

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.