Redactioneel: 80 jaar Sociaal Bestek!

Waar moet je dan beginnen? Ik heb persoonlijk in ieder geval deze 80 jaar niet volledig meegemaakt, maar zie wel één van de belangrijkste bewegingen in die 80 jaar in de sociale zekerheid terugkomen: de verschuiving van de verzorgingsstaat naar de participatiesamenleving.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41196-018-0065-z/MediaObjects/41196_2018_65_Fig1_HTML.jpgMeedoen naar vermogen, inclusieve arbeidsmarkt en eigen kracht zijn zomaar een paar begrippen die de laatste jaren steeds meer en dwingender aanwezig zijn. De (rijks)overheid heeft zich dan ook behoorlijk terug getrokken in het zorgen voor de burger. Van de burger wordt verwacht dat die het zelf doet of in ieder geval binnen zijn eigen netwerk oplost. Dat lukt alleen niet altijd. Dat zien we terug in de artikelen in Sociaal Bestek. Zeker waar het gaat om armoede en schulden, het thema van deze jubileumeditie.

Armoede en schulden is een onderwerp waar steeds meer partijen mee bezig zijn. Van gemeenten

0
14

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.