#Herman: Pelita

Dat betekent: olielampje. De Stichting Pelita houdt zich al zeventig jaar specifiek bezig met maatschappelijk werk voor mensen uit voormalig Nederlands- Indië. Dat jubileum is gevierd met meerdere feestelijke bijeenkomsten.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Op een ervan mocht ik opdraven in een discussieforum met drie andere schrijvers die hun roots in Indië hebben. Dit gemodereerd door Hans Goedkoop van Andere Tijden, die ook al Indisch is.

Een van de vragen waarover wij ons mochten buigen was of de stichting nog wel bestaansrecht heeft nu de eerste generatie uitsterft. De eerste generatie die de Japanse bezetting heeft meegemaakt, de nare tijd daarna, en ontdaan van bezit en toekomst in Indië een nieuw leven moest opbouwen in Nederland. Ons antwoord was eensluidend ja. Dit omdat er nog een tweede generatie is die de trauma’s van de

0
17

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.