Pasklaar in de praktijk: Winters van weleer

Vroeger hadden we nog échte winters, hoor je ouderen wel eens zeggen. Weken-, soms maandenlang lag er sneeuw en waren zelfs diepe wateren bedekt met een laag ijs. Haal je herinneringen op aan die ijzige tijden, dan komen de smeuïge verhalen vanzelf los.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Als voorbereiding op het themagesprek van die middag heb ik wat foto’s van winterse taferelen van vroeger op internet gezocht. Er staan vrolijk schaatsende kinderen op en mensen met warme bivakmutsen. ‘Als je geen muts op had, bevroren je oren’, zegt een cliënt. Hij vertelt over de strenge winter van 1944. ‘Het was oorlog en er was bijna geen eten meer. We gingen op de fiets eten halen bij de boeren buiten de stad. Het was zo koud dat we kranten onder onze jas deden. Geld voor goede warme kleren hadden we niet, maar kranten hielpen ook goed tegen de

0
24

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.