Het keukentafelgesprek: Irma Giling (42) is welzijnsconsulent bij Wonen Plus Welzijn in Schagen

Het interieur van het zonnige huis uit 1922 in het Noord-Hollandse dorpje Obdam is volledig gestript. Een klaptafel fungeert als keukentafel, de rest van het meubilair bestaat uit een bouwstelling. ‘Het begon met een wandje schrootjes vervangen’, zegt Irma Giling, welzijnsconsulent bij Wonen Plus Welzijn in Schagen. ‘We ontdekten dat er geen spouwmuur was en moesten vervolgens eigenlijk alles vervangen; muren, plafond en vloer. Ik zit al acht weken zonder keuken.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

De kleine keukentafel is nu de toevlucht voor het huiswerk van de drie kinderen, maaltijden en dient als studieplek voor Giling, die een hbo-opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening afrondt. ‘Echt werken doe ik zelden thuis, ik probeer dat altijd op mijn werk achter te laten.’ Gilings leven is geen geëffend pad. ‘Mijn oudste zoon heeft autisme, wat veel sturing en begeleiding vergt. Maar ik heb ook dagelijks te maken met de beperkingen van mijn eigen ziekte, EDS. Deze bindweefselziekte veroorzaakt ontstekingen en beperkt mijn energie. Soms is het batterijtje gewoon leeg.’ Dat heeft gevolgen voor haar loopbaan. Giling is van

0
39

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.