Het keukentafelgesprek: Hendrik-Jan Derksen (43) is initiatiefnemer van ‘Welcome to Nijmegen’

Met een liefkozend gebaar strijkt hij over de jaren 60- keukentafel in de moderne keuken. ‘Vintage. Mijn vrouw is goed in het vinden van bijzonder meubilair.’ Hendrik-Jan Derksen en Marinka Dohmen proberen de keukentafel voor hun gezin met twee jonge kinderen zo veel mogelijk ‘privé’ te houden, maar dat valt niet mee met hun drukke werkleven. Beiden zijn actief in de hulp aan vluchtelingen sinds de stroom, met name vanuit Syrië, vorig jaar op gang kwam.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Ze hebben diverse initiatieven opgezet, zoals ‘Welcome to Nijmegen’ en ‘Refugees in The Netherlands’. Derksen werkt daarnaast 24 uur per week bij welzijnsorganisatie Tandem, programmeert muziekfestivals zoals Nederlands grootste festival ‘De Zwarte Cross’ en draait wekelijks als dj Slowpoke. ‘Alles wat ik doe, heeft wel een sociale insteek. Dat zit in me. Op mijn vijftiende zat ik al in het bestuur van Ons Jongerencentrum en tegelijkertijd in bandjes en events. De koppeling vind ik interessant, verbindingen zoeken.’ Nadat Nijmegen vorig jaar de roemruchte noodopvang Heumensoord opende, besefte Derksen al snel dat er iets voor de vluchtelingen moest worden gedaan. Hij

0
115

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.