Het keukentafelgesprek: Hendrik-Jan Derksen (43) is initiatiefnemer van ‘Welcome to Nijmegen’

Met een liefkozend gebaar strijkt hij over de jaren 60- keukentafel in de moderne keuken. ‘Vintage. Mijn vrouw is goed in het vinden van bijzonder meubilair.’ Hendrik-Jan Derksen en Marinka Dohmen proberen de keukentafel voor hun gezin met twee jonge kinderen zo veel mogelijk ‘privé’ te houden, maar dat valt niet mee met hun drukke werkleven. Beiden zijn actief in de hulp aan vluchtelingen sinds de stroom, met name vanuit Syrië, vorig jaar op gang kwam.

Ze hebben diverse initiatieven opgezet, zoals ‘Welcome to Nijmegen’ en ‘Refugees in The Netherlands’. Derksen werkt daarnaast 24 uur per week bij welzijnsorganisatie Tandem, programmeert muziekfestivals zoals Nederlands grootste festival ‘De Zwarte Cross’ en draait wekelijks als dj Slowpoke. ‘Alles wat ik doe, heeft wel een sociale insteek. Dat zit in me. Op mijn vijftiende zat ik al in het bestuur van Ons Jongerencentrum en tegelijkertijd in bandjes en events. De koppeling vind ik interessant, verbindingen zoeken.’ Nadat Nijmegen vorig jaar de roemruchte noodopvang Heumensoord opende, besefte Derksen al snel dat er iets voor de vluchtelingen moest worden gedaan. Hij

0
23

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder