Onderschat niet wat nodig is voor duurzame arbeidsdeelname’

De juiste persoon met een arbeidsbeperking duurzaam op de juiste werkplek krijgen, dat doe je er niet 'even' bij. Staatssecretaris Van Ark onderschrijft het belang van jobcoaches in haar Kamerbrief over het Breed offensief. Jobcoaches zijn er in verschillende soorten en maten. Hoe gaan zij te werk?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Verspreid door het land werken leidinggevenden en opleiders van jobcoaches aan passend werk, ruimte en cultuurverandering. Zo zetten in Enschede Nicole Velthuizen en haar zakenpartner vijf jaar geleden re-integratiebedrijf Visie Groep Zorg en Werk op, met dagbesteding én een leerwerkplaats. Cliënten kunnen zich vanuit de arbeidsmatige dagbesteding ontwikkelen tot werknemer in spé. Deelnemers in de re-integratie bereiden zich voor om uit te stromen richting een betaalde baan. Ook begeleidt Visie Groep uitkeringsgerechtigden ‘van buiten’ op verzoek van UWV of gemeenten richting arbeidsmarkt. ‘We proberen het gat tussen dagbesteding en re-integratie zo klein mogelijk te maken’, zegt Velthuizen, die de rol

0
29

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.